Oslo universitetssykehus

Oslo universitetssykehus avdeling for blodsykdommer på Rikshospitalet har en hektisk arbeidshverdag med organisering og tilrettelegging for pasienter. Med forebyggende tiltak som målsetning har avdelingen gitt ansatte mulighet til å benytte Bwell Pausen siden 2009.

Bilde: Katri Pöysä, assisterende seksjonsleder tar seg en pause i Bwell stolen.

Kostnadseffektivt HMS-tiltak

«Vi har ikke økonomi til å bruke store midler på goder til ansatte og har prioritert det vi mener er kostnadseffektivt, med tanke på å verdsette den enkelte medarbeider og avdelingen som helhet», sier Katri Pöysä som er assisterende seksjonsleder. Bwell Pausen, frukt hver uke, fredagslunsj en gang i måneden, forelesninger og kursing av ansatte er det som blir satset på.

I forbindelse med nye arbeidstider med 12,5 times vakter, har forebyggende tiltak blitt enda viktigere. «At medarbeidere kan ta seg en 15 minutters kvalitetspause i massasjestolen kan gjør det mulig å roe seg ned i en hektisk hverdag», sier Katri. Muskler i rygg og legger får behagelig massasje som bidrar til økt utskillelse av anti-stresshormonet oxytocin.

Tilgjengelighet

Bwell stolen er tilgjengelig 24/7 og er plassert lett synlig på pauserommet. «Dette sammen med kvaliteten på produktet gjør at den en mye i bruk. Oppfølging fra fagpersoner i Bwell med undervisning, superbrukeropplæring og service når det er behov, gjør at tiltaket ikke tar tid å administrere», sier Katri.

"Bwell Pausen er et kostnadseffektivt og forebyggende tiltak som ansatte setter pris på", sier Katri Pöysä