Bwell Pausen - massasje og mental trening

Bwell Pausen kombinerer massasje og mental trening, slik at du på en mer effektivt måte kan lade batteriene i hverdagen. Stress og tretthet kommer som oftest ikke av at den fysiske og psykiske belastningen er for stor, men av at vi ikke tar oss tid til å hente oss inn igjen. Restitusjon og hvile er avgjørende for god helse. Vi vet at stress er et hinder på arbeidsplassen for et godt og effektivt arbeidsmiljø. En av tre nordmenn sier at de opplever at hverdagen er belastende. Et lite kvarter kan hjelpe oss å restituere, forebygge og mester stress. Derfor har vi utviklet ladestasjonen Bwell Pausen– et verktøy for optimal restitusjon på jobben.

Balansen mellom innsats og hvile

Balanse mellom innsats og hvile er viktig for at vi kan være produktive og ha en god arbeidshverdag. Som vi lader mobilen, må vi lade kropp og hode. En liten pause kan være nok til at vi yter optimalt hele arbeidsdagen. «Stopp og sov 15 minutter» gjelder også på kontoret! Dagens krav er høye, derfor er det viktig at du sørger for å møte dem med overskudd og lave skuldre.

Mental styrke og stressmestring

Mental styrke kan trenes- hele livet. Denne form for trening har til hensikt å utvikle psykologiske ferdigheter slik at vi på best mulig måte kan utnytte våre ressurser, og oppnå mer med mindre stress. I tillegg styrker du din evne til å slappe raskt og effektivt av. En ferdighet som er viktig for optimal restitusjon, avspenning og langsiktig prestasjon.

Gjennom lydspor for mentaltrening, som er integrert i massasjestolen, kan du øve på stressmestring, forberede deg til et møte, øke motivasjon til fysisk aktivitet, konsentrasjon og tilstedeværelse, bedre søvn m.m. Dette gjøres gjennom øvelser i mindfulness, avspenning og visualisering. Våre mentale trenings-programmene er utviklet i samarbeid med psykolog (PhD) Lars-Eric Uneståhl, professor dr. Med. (PhD) Andries Kroese,  Anders Meland, Performance Enhancement (PhD) og  professor idrettspsykolog (PhD) Frank Abrahamsen.

"15 minutter i stolen gjør at jeg får overskudd og jobber bedre etterpå"

Er Bwell Pausen noe for din arbeidsplass?

Vi ønsker å bidra til en arbeidshverdag der medarbeidere og ledere er mindre slitne, hvor ansatte mestrer stress og naturlig press. En hverdag med mer energi og overskudd, mindre fravær og sykdom.
Bwell Norge har utviklet et helsefremmende verktøy basert på forskning og faglig dokumentasjon, i samarbeid med eksperter på området. ​Bwell Pausen kombinerer fysisk avspenning i vår spesialutviklede stol med massasje og integrerte lydspor med mental trening.

Ta kontakt for å teste Bwell Pausen i din bedrift.

Instruksjonsvideo
Spesifikasjoner

Størrelse


Lengde: 185 cm

Bredde: 87 cm
Høyde: 77,5 cm

  • Vekt: 85kg
  • Språk: Norsk, Svensk, Dansk og Engelsk
  • Lydspor for mentaltrening: 16stk
  • Lydspor med musikk og naturlyder: 6stk
FAQ

Hva er Bwell Pausen?

Bwell Pausen er et restitusjonskonsept for at ansatte skal ta en effektiv pause i løpet av arbeidsdagen. Konseptet består av guidet mentaltrening i en norskutviklet massasjestol. Kombinasjonen av massasje og mentaltrening gjør at kroppen kommer i en antistresstilstand, for en effektiv hvilestund. 15 minutter med Bwell Pausen kan bidra til økt overskudd og oppmerksomhet, setter i gang kreativiteten, styrker immunforsvaret, reduserer stress, tretthet og søvnproblemer. Massasjen bidrar til økt blodsirkulasjon, forebygger belastningsplager samt, lindrer spenningshodepine.

Mental trening og powernap i Bwell Pausen

Lydsporene i Bwell Pausen er guidet øvelser for mental trening. Vi har 4 øvelser i aktiv hvile og restitusjon, 4 stressmestring øvelser, 4 mindfulness fra nybegynner til avansert, 4 lydspor med selvledelse og visualisering, samt 6 lydspor med musikk.

Mental treningsprogrammene er utviklet i samarbeid med psykolog (PhD) Lars-Eric Uneståhl, professor dr. Med. (PhD) Andries Kroese,  Anders Meland,  Performance Enhancement (PhD) og  professor idrettspsykolog (PhD) Frank Abrahamsen.


Forskningsråd og fagkompetanse i konseptet

I Sverige har vi et forskingsråd som hjelper oss med utvikling. Les mer om vårt forskningråd på våre sveneske kollegers side: Promas forskarråd - Promas


Hvem kan bruke Bwell Pausen massasjestoler?

Bwells massasjestolen er først og fremst et pausekonsept. Et lavterskel stressmestringsverktøy. Det vil si at alle kan bruke det. Alle kan finne innstillinger som passer.

Det er pauseopplevelsen som er viktig. Ved å gjøre dette regelmessig, tar man et skikkelig grep for å holde eget grunnstress nede, det vil si unngå å bli unødvendig sliten på sikt. Da forebygger du for deg selv og derved for alle rundt deg. På jobb og hjemme. Pausen skal være behagelig her og nå, men det er de gode ringvirkningene på sikt som er det store målet.

Kombinasjonen av fysisk avspenning og mental trening, gir raskere restitusjon og stressreduksjon. Massasjen i stolen er utviklet av Bwells egne fysioterapeuter. Massasjen skal være behagelig og rolig. Bruk nakkepute og pledd for å gjøre opplevelsen behagelig.

Se våre fem gode grunner til å ta en pause

Du kan også benytte Bwell Pausen uten massasje som en behagelig Stressless-stol og øve på mentale ferdigheter med Bwell Pausens mentale treningsprogram.

Se kontraindikasjoner hvis du er usikker.


Hvor ofte kan jeg bruke Bwell Pausen?

Bwell Pausen kan benyttes daglig- både i løpet av arbeidsdagen og natten. Kjenner du at du blir søvnig rundt kl. 14 og ut på morgenkvisten i løpet av nattevakten? Det beste du kan gjøre for deg selv er å ta en pause. Når du trener på å «logge av»  står du mer robust i oppgaver og situasjoner når du skal være «pålogget».

Du kan bruke Bwell Pausen med og uten massasje.


Powernap og restitusjon i løpet av arbeidsdagen

Kjenner du at du blir søvnig rundt kl. 14? Det er helt normalt! «Klokka 14-knekken» kommer av kroppens naturlige døgnrytme som gjør at du blir trøtt. Rundt klokka 14 kommer et trykk i hjernen som gir langsomme hjernebølger, like dem man ser under søvn. Denne duppen kommer også på en tid på døgnet der mange allerede har jobbet flere timer foran skjermen. En kort periode med søvn på dagen kan være en effektiv måte å lade opp og opprettholde energinivået resten av dagen. Flere studier viser at 10-20 minutters søvn på dagtid kan forbedre hjernens kapasitet. En hvilepause på dagen vil kunne: redusere tretthetsfølelse, bedre hukommelse og konsentrasjon, bedret logisk tenkning og resoneringsevne, bedre regulering av følelser og øke prestasjonsevne. En powernap gir oppladning av hippokampusen og da blir det også enklere å huske og å lagre ny informasjon. Du kan faktisk sove deg til bedre hukommelse! Studier har også vist at en powernap reduserer blodtrykket og reduserer stresshormonet kortisol.

Med Bwells mentale treningsprogrammer kan du øver på mentale ferdigheter som Avspenning og stressmestring, visualisering og målsetning, indre dialog og mindfulness øvelser.

En person som tar seg en pause med mental treningPowernap og restitusjon natt

På nattevakt som er aktivt og lysbelagt, jobber man i utakt med klokkesystemet. Noe av risikoen ved denne utakten kan imidlertid reduseres ved hjelp av enkelte tiltak. En kort blund (powernap) på 15-20 minutter, ikke mer, for da kommer du i dyp søvn, er vist å redusere søvnigheten, bedrer prestasjonsevnen og gir bedre søvn etter nattevaktene.


Kontraindikasjoner

  • Feber, betennelse, akutte skader, brudd eller sår
  • Infiserte sår og hudsykdommer som kan irriteres av friksjon
  • Betene åreknuter (ved bruk av leggmassasje)
  • Påvist nyreskader
  • Komplikasjoner ved graviditet
  • Ved migrene og diabetes bør massasjestolen brukes etter eget velvære


Det er alltid en god regel og konsultere med lege dersom du er usikker.

HUSK: Massasje skal oppleves som behagelig – ikke gjøre vondt

Vår løsning

Bwell Pausen Nordic V9
• En skandinavisk utviklet massasjestol og lydprogrammer med mental trening
• Berøringsskjerm for valg av mentaltreningsøvelser kombinert med massasje for nakke, skuldre, brystrygg, nedre rygg og legger.
• Massasjeprogram på 15 og 10 minutter, utviklet av norske fysioterapeuter.
• 16 lydprogram med mental trening, samt musikkspor tilpasset Bwell Pausen Nordic V9 massasjeprogrammer.
• Fem trinns variasjon mellom ekstra myk –ekstra hard massasje.
• Venøs leggmassasje.
• Fokusprogram og manuelle innstillinger for massasje på punkt og område.
• Høyttalere i nakkestøtte og utgang til høretelefoner.
• Varme i ryggpute.
• Norsk, svensk, engelsk, dansk og finsk språkinnstillinger.
• Massasje og mentaltreningen er utviklet i samarbeid med Olympiatoppens mentaltrenere og fagpersoner.
• Bwell Pausen leveres med teppe, høretelefoner, nakkeservietter og informasjonsplakater og veiledningsvideoer.

Pausekultur
- Det er sunt å ta pauser på jobben og det må legges til rette for en god pausekultur for at det skal oppleves legitimt hos de ansatte. Bwell har en oppfølgingstjenester der vi hjelper din bedrift med implementering og oppfølgingsplan sammen med våre dyktige fagpersoner. Vi tilbyr også tilpassede kurs og foredrag for bedrifter: Kurs - Bwell.

Se alle fargene

REwell

Er dere en liten bedrift eller avdeling med mindre enn 10 ansatte og fortsatt ønsker å gjøre enkle tiltak som kan reduser stress og øke overskudd og energi på jobb? Kanskje REwell kan være være noe for dere?

Bwell har laget en grønn linje som vi har valgt å kalle REwell. Brukt massasjestol med lik løsning som Bwell Pausen, kortere leieperiode, og litt billigere pris.

Hvorfor? Dette gjør vi for å vise konkrete bærekraftig tiltak som er mer miljøvennlig. Vi pusser opp brukte stoler og gir de enda lenger levetid. Vi gir enda flere mulighet til å ta vare på sine ansatte og vi gir en mulighet som er økonomisk lønnsomt for de som er mindre og trenger et billigere tiltak. Her får vi med People, Planet, og Profit.

Les mer

Ladestasjon

Bwell Pausen består av massasje og mentaltrening, slik at du kan lade kropp og hode i en hektisk arbeidshverdag.

Stolen er spesialutviklet for Bwell Pausen. Massasjeprogrammene har en oppbygning som varieres mellom punktmassasje, knaing, rulling, tapping og en 3D-funksjonalitet. Massasje for nakke, skuldre og ned til korsrygg, samt leggmassasje. Automatisk måling av rygg for tilpasset massasje.

Du kan velge mellom automatprogrammer av 15 minutter eller manuelle innstilling. Nyeste modell har varmeelement i ryggen.

Gjennom lydspor for mentaltrening, som er integrert i stolen, kan du øve på stressmestring, forberede deg til et møte, øke motivasjon til fysisk aktivitet, konsentrasjon og tilstedeværelse, bedre søvn m.m. Dette gjøres gjennom øvelser i mindfulness, avspenning og visualisering. Eller kanskje det er en powernap som skal til.

Lydsporene er utviklet i samarbeid med noen av de fremste på feltet: Ph.d. psykolog Lars-Eric Uneståhl, Professor Dr. Med. Andries Kroese, Ph.d. idrettspsykolog Anders Meland og Ph.d. idrettspsykolog Frank Abrahamsen.

Restitusjon og hvile

Balanse mellom innsats og hvile er viktig for at vi kan være produktive og ha en god arbeidshverdag.

Som vi lader mobilen, må vi lade kropp og hode. En liten pause kan være nok til at vi yter optimalt hele arbeidsdagen. «Stopp og sov 15 minutter» gjelder også på kontoret.

Dagens krav er høye, sørg for å møte dem med overskudd og lave skuldre. Powernaps og kvalitetspauser er først og fremst et fenomen for å øke produktiviteten. Forskning viser også at humøret reguleres, søvnkvaliteten bedres og immunforsvaret styrkes. Det lille kvarteret bekjemper det største problemet av alle - stress!

Nyhetsbrev

Du er velkommen til å melde deg på vårt nyhetsbrev. Vi deler jevnlig relevant fagstoff, erfaringer fra våre kunder, oppdateringer om Bwell Norge og våre tjenester, samt invitasjoner til kurs og inspirasjonsfrokoster.

Produkter