Bedre helse på hjemmekontoret

Hjemmekontor som den nye arbeidsplassen kan medføre til at våre aktivitets- og spisevaner endres.

Kategori:

Vi sitter mer i ro, har større fleksibilitet til å kunne spise og drikke når enn vi vil, for kjøleskapsdøren er ikke mer enn noen meter unna. Hva gjør dette med oss?

Inaktivitet og konstant tilgang på mat og drikke vil på sikt kunne føre til at vi forbrenner mindre energi, legger på oss og formen daler.

Men det trenger ikke være slik. Vi kan lage nye vaner på hjemmekontoret for å forhindre at formen skal rase. Her følger noen tips!

1. Gå tur

En måte er å lage en kjøreplan med rytme for hvordan dagen skal være. For å få i gang kroppen kan du starte med å «gå til jobb». Kle på deg, knyt joggeskoene, og ta deg en runde rundt kvartalet. 10-15 minutter kan være nok for å «sette i gang» kroppen. Du får blodsirkulasjonen i gang, frisk luft i lungene og er dermed bedre rustet til å sette deg ned foran PC-en.

2. Planlegg måltidene

Bestem når du skal spise frokost, lunsj og mellommåltid. Handle inn sunn mat slik at kjøleskapet er fylt opp med gode råvarer som gir deg de beste forutsetningene for et godt næringsinntak. Liker du å drikke kaffe, lag deg noen små kaffepauser der du kan strekke litt på beina, puste og koble deg av PC-en. Gjør det til en hyggelig liten pause hver gang du lager deg en kopp kaffe eller te.

3. Legg inn noen enkle treningsøvelser

Sett på mobilalarmen for eksempel klokken 14.00. Bestem deg i forkant at du eksempelvis skal ta 10 knebøy, tre ganger. All bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. I Bwell har vi utviklet et program med enkle treningsøvelser som du kan utføre på hjemmekontoret, det eneste du trenger er «minibands» treningsstrikker.

- Pernille Markussen, Helse- og ernæringsrådgiver Bwell

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde