Har du muskelplager?

Det jeg som kiropraktor får mest spørsmål om ved konsultasjoner om ryggen er hva en skal gjøre når uhellet er ute. Opp av stolen og gå er sentralt!

Kategori:

Det hadde vært ønskelig fra alle parter at dagen hadde vært enda mer fysisk og mindre i sittende stilling. Sofaen og stuestolen i lyse omgivelser ser attraktive ut, når en står opp og kanskje ikke har våknet helt enda.

En pause midt på dagen for å gå en tur gir godt påfyll av energi. En kopp kaffe hjelper på psyken og konsentrasjon. Unnskyldningen for å hente seg enda en kopp kaffe er større enn på jobb, kaffekannen står rett der borte. Bare en liten skvett til! Hjemmet vårt har aldri vært så godt isolert også godt tilrettelagt for å ha hjemmekontor. Det er bare et lite problem; vi er vant med å sitte.

Bilde: Sliten mann som jobber ved Pc.

Å sitte fører til følgende:

·       Risiko for dårlig holdning

·       Redusert sirkulasjon

·       Redusert aktivitet

·       Redusert kreativitet

·       Øker belastning for rygg, nakke og skuldre

·       Øker risiko for hodepine og svimmelhet

Ser vi på hvordan kroppen er bygget vil de fleste av oss legge merke til den rare midtre delen som kalles ryggraden. Ryggen til firbente dyr går som en bro fra frambein til bakbein. Hos mennesker er det selvfølgelig annerledes og grunnen er enkel. Form definerer funksjon.

Vi mennesker går på to ben og de fleste dyr går på fire ben. Derfor ser vi at kurven i korsryggen er annerledes. Den har en innsving og fører til en S-kurve i sin helhet. Dette er viktig med tanke på hvordan vi sitter og jobber, vi er bygget for å gå og bevege oss.

Med en så avansert konstruksjon så er det særdeles viktig at vi tar ansvar for den og tar vare på den. Ser vi på S-kurven i ryggraden er det klart og tydelig at den skal balansere hode på toppen av nakken.

Det jeg som kiropraktor får mest spørsmål om ved konsultasjoner om ryggen er hva en skal gjøre når uhellet er ute. Når smertene oppstår og funksjonen er redusert er det meget viktig at vi er i jevnlig aktivitet.

Alle skader som er klassifisert som muskel- og skjelettplager skal resultere i tilrettelagt aktivitet i en eller annen form. Gange er den enkleste formen og ofte nok til å gjenopprette normal funksjon.

En kontormølle kan løse denne utfordringen bedre enn alle andre ergonomiske produkter på markedet. Den gir mulighet for gange mens du jobber. Det er ikke vanskelig å jobbe etter noen dager med øvelse. Mange med ryggproblemer bruker det allerede i sin hverdag for å holde ryggen i sjakk. Din rygg fortjener aktivitet enten du har smerter eller ei. Kroppen liker store bevegelser, å gå er en stor bevegelse sekund for sekund.


Tekst: Mats Gaarder

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde