Del 1 - Lever du livet du ønsker å leve?

Har du det bra og trives du med deg selv og dine omgivelser? Tenk deg at du sitter på en sky, ser ned på deg selv og hvordan du lever.

Kategori:

Del 1

Tekst: Gina Flugstad Øistuen

Et nytt år har startet og mange har sikkert sett tilbake på hvordan de har levd livet det siste året. Alle finner nok både gode og mindre gode minner. Sånn er livet for de fleste. En berg og dalbane med opp og nedturer. Dette er ikke til å unngå uansett hvordan man lever, men lever du livet du ønsker å leve? Bringer din innstilling, motivasjon, holdning og rutiner deg dit du ønsker? Har du det bra og trives du med deg selv og dine omgivelser? Disse spørsmålene får en til å reflektere over livet.

Tenk deg at du sitter på en sky, ser ned på deg selv og hvordan du lever. Ved et nytt årsskifte er det en fin anledning til å sette livet i perspektiv. Når du setter livet i perspektiv får du øynene opp for hva som virkelig betyr noe for deg. Hva er det viktigste i livet ditt? Det danner grunnlag for verdiene dine.

Verdier kan være så mangt. Noen eksempler på verdier er helse, trygghet, familie, utvikling, rettferdighet og ærlighet. Når du finner dine verdier vil det være enklere for deg å ta valg. Du vet nemlig hva som betyr noe for deg, hva som er viktig for at du skal trives og få dekt dine behov. Når du står foran et vanskelig valg kan du hente frem dine verdier. Et eksempel kan være at du vurderer å takke ja til et jobbtilbud med lang reisevei og mye utenlandsturer. Din viktigste verdi i livet er familie. Du vet at jobben vil føre til mindre tid med familien. Selv om det er fristende med ny jobb, er tid med familien det viktigste for deg og for at du skal ha det bra. På dette tidspunktet i livet til denne personen vil det ikke være riktig å takke ja til jobbtilbudet, fordi det vil gå på bekostning av hans/hennes viktigste verdi. Denne verdien er så viktig for at denne personen skal ha det bra. Som til syvende og sist er det viktigste i livet.

Sett av et kvarter til å reflekter rundt disse spørsmålene, og skriv ned noen svar:

o   Hvem er du? Hvis du syntes dette er vanskelig å svare på så tenk på hva dine foreldre og din beste venn ville sagt om deg.

o   Hva er det viktigste for deg i livet?

o   Når du har svart på disse spørsmålene har du fått informasjon deg, om hva som er viktig for deg og for at du skal trives. Nå kan du skrive ned dine viktigste verdier. Skriv gjerne ned alle verdiene som betyr noe for deg og plukk ut de tre viktigste.

o   Neste gang du står foran et valg tar du frem verdiene dine! Strider verdiene for eller imot valget?

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde