Del 2 - Lever du livet du ønsker å leve?

Når du har funnet dine verdier og hva du trenger i livet for å ha det bra, vil det være enklere å sette seg mål som passer deg og lage en plan.

Kategori:

Dette bildet ble tatt når jeg nesten klarte målet mitt om topp 20 i Marcialonga.

Desto mer presis målet er, desto enklere vil det være å legge en plan for å nå målet.

I del 1, blogginnlegg fra 10.januar, ble det skrevet om hvordan man setter livet i perspektiv, finner seg selv og sine verdier. Når du har funnet dine verdier og hva du trenger i livet for å ha det bra, vil det være enklere å sette seg mål som passer deg.

Et godt mål skal være presist, motiverende, utfordrende og oppnåelig.


Det må vekke følelsene dine og skape en reaksjon hos deg. En glød, flamme og iver etter å nå målet. Bare ved tanken på å nå målet skal du kjenne det kribler imagen. Denne følelsen skal du også kunne kjenne underveis, når utfall av små valg går i retning av å nå målet. Men ikke alle utfall vil gå den veien du ønsker. Du må være forberedt på å møte både mot og medgang i prosessen mot målet. Det skal være utfordrende å komme dit, fordi det må kreve at du legger ned en innsats og bruker tiden din på noe du elsker å holde på med.

Når mål er utfordrende, er det desto mer gledelig å nå målet. På den andre siden må det være oppnåelig. Du må ha truen på at dette er noe du kan klare, dersom du tar de riktige valgene og legger ned det arbeidet du mener trengs.

Mange lurer kanskje på hvorfor man skal sette deg et mål? For det første vet du hva du skal gjøre i tiden fremover.

Du må lage deg en plan for hva du skal gjøre de neste månedene, ukene, dagene, for at du skal nå målet.

Hverdagen bli mer effektivisert. Du bruker tiden, energien og ressursene dine på noe som har betydning for deg. For det andre så blir det enklere å ta alle de små valgene fordi målet tar valget for deg. Eksempelvis vil ikke en toppidrettsutøver reise på fest dagen før en konkurranse, og en bedrift med mål om å kutte utgiftene vil ikke pusse opp arbeidslokalene. Når du vet hva du jobber mot, er det enklere å ta de rette valgene. For det tredje så gjør det noe med innstillingen din. Fokuset ditt er satt. Du vet hva du jobber for og hva som kreves. Innsatsen er 110% fordi du brenner for å nå målet.

Hva er det du ønsker å oppnå i livet?
Hva engasjerer deg?

Reflekter rundt disse spørsmålene og sett deg selv et mål som er presist, motiverende, utfordrende, og oppnåelig.

Jeg klarte nesten målet mitt om topp 20 i Marcialonga. Selvfølgelig var det bittert å ikke klare det, men jeg var likevel fornøyd fordi jeg visste at jeg hadde gjort mitt beste. I hele sommer og høst halvåret motiverte målet meg ut på treningsøkter. Det gjorde også at alle valg på veien ble enklere fordi jeg visste hva som kreves for å komme dit!

Reflekter over dine verdier, skriv de ned og sett deg mål.

Lykke til:-)

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde