Massasje fremmer utskillelse av oksytocin i blodet

Berøring som massasje, stryking og mild klapping fremmer utskillelse av oksytocin-nivået i blodet.

Kategori:

Hormonet oksytocin fremkaller følelser av tilfredshet, reduksjon av angst og ro og trygghet. Oksytocin fremmer følelse av velvære.

Berøring som massasje, stryking og klemming fremmer utskillelse av oksytocin-nivået i blodet. Både den som berører og den som blir berørt skiller ut oksytocin. En god massasje gir ikke bare et mentalt stimuli, når cortisolnivået senkes kan dette føre til at immunforsvaret styrkes. Studier viser også at gode klemmer gjør oss mer lykkelig og mindre nervøse.

En av de fremste forskerne på oksytocin er professor Kerstin Uvnäs Moberg. Hun er en av forskerne bak forskningsstudiet som omhandler om høyere nivåer av oksytocin kan være forbundet med redusert sykelighet og dødelighet i COVID-19 infeksjon. Studiet har bla. fått oppmerksomhet fra APS (American Physiological Society) som en av de best artiklene innen psykologiske studier.

Professor Kerstin Uvnäs Moberg er en av våre samarbeidspartner for utvikling av Bwell Pausen.

Lenke til forskningsstudiet:
https://www.clinicalneuropsychiatry.org/download/oxytocin-a-possible-treatment-for-covid-19-everything-to-gain-nothing-to-lose-letter-to-the-editor-from-the-editordesk-commentary-2/

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde