Pauser og powernaps er bra for immunforsvaret

Å ha et immunforsvar som virkelig slår fra seg i tider med mye smitte i omløp er noe de fleste ønsker seg. Hvordan kan du styrke immunforsvaret?

Kategori:

Menneskekroppens immunforsvar er verdens smarteste og mest spesielle forsvarssystem. Det er vårt fysiske forsvar mot alt kroppen oppfatter som fremmed. I de aller fleste tilfeller gjør det jobben sin helt uten at vi merker det; millioner av parasitter, virus og bakterier bekjempes og vi holder oss friske.

Bilde: Covid-19

 Å ha et immunforsvar som virkelig slår fra seg i tider med mye smitte i omløp, er noe de fleste ønsker seg. Det er kjent at genetiske variasjoner er viktig grunn til at noen blir syke mens andre ikke blir det. Arv, altså genene hver enkelt har, kan vi ikke gjøre noe med. Men vi kan gjøre noe med miljøet og hva vi utsetter oss selv for.

Harvard Health Publishing skriver at det generelle rådet for å holde immunsystemet sterkt, er en sunn livsstil;

 

-       Ikke røyke

-       Væremoderat med alkohol

-       Ha et kosthold med mye frukt og grønnsaker

-       Ha en sunn vekt

-       Mosjonereregelmessig

-       Prøve å unngå infeksjoner ved å vaske hendene

-       Få nok søvn

-       Unngå å stresse

 

Bwells Pausekonsept er laget for at den enkelte arbeidstaker skal kunne få en 15 minutters kvalitetspause , gjerne en powernap, i løpet av arbeidsdagen.

Pauser og powernaps på jobb er først og fremst et fenomen for å øke produktiviteten. Forskning viser også at søvnkvaliteten bedres og at man oppnår stressreduksjon.

Bedre søvn og mindre stress styrker i seg selv immunforsvaret. Det vil også føre til at man generelt tar bedre valg for egen livsførsel. Som å velge mer sunn og næringsrik mat og ha energi og fokus til å overvinne dørstokkmila.

Ergo kan riktig bruk av Pausekonseptet ha positiv effekt på brukerens immunforsvar.

(Kilder; Harvard Health Publishing og Dr. Sara Mednick).

Tekst: Tonje Sørhaug Ameln

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde