Stress og mental trening

Ordet «stress» betyr påkjenning eller belastning, og det oppstår gjerne når vi har mange ting å tenke på og oppgaver som skal gjøres på samme tid.

Kategori:

Dette oppleves som negativt stress. Men stress kan også være positivt. Vi snakker om positivt stress når man trener, der kroppen blir presset til å utvikle seg og bygge seg sterkere og mer utholdende.

Tanker påvirker hvordan vi har det. Det vi tenker og fokuserer på har alt å si for hvordan vi har det i livet og hvordan vi presterer i hverdagen. Negative tanker kan komme opp som kroppens måte å beskytte seg selv på, og vi er skapt for å huske negative følelser og opplevelser fremfor de positive. «Du blir det du tenker».

Så hvordan kan vi bruke tankene til å manøvrere stresset? Det er viktig å stoppe opp og erkjenne hva det er som stresser deg. Å få oversikt over hva som er årsaken til en stressende følelse, er et godt startpunkt. Man kan bruke ulike teknikker for å ta kontroll over den stressende følelsen, som for eksempel å skrive ned tankene sine og lage en liste over alle gjøremål. På denne måten får du uroen ut av hodet og ned papiret. Deretter kan du prioritere gjøremålene dine og stryke dem ut etter hvert som du gjennomfører de. Dette kan gi en god form for mestringsfølelse og positiv tankegang.

Å ta kontroll over tankene og øve seg på å styre de i riktig positiv retning, er en form for mental trening. I Bwell har vi fokus på nettopp dette. Ta kontakt med oss for mer informasjon og veiledning 😊

Pernille Markussen

Helse- og ernæringsrådgiver, Bwell Norge

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde