Vondt i ryggen ved hjemmekontor?

Det finnes mange råd for å redusert muskelplager. Et av rådene er sentral for å ha mindre vondt i ryggen og god helse generelt.

Kategori: Forskning aktivitet

En mann med ryggproblemer

Viruset medfølger sosialt avstand og karantene. For mange av oss betyr dette hjemmekontor og byr på en rekke ulemper.

Mange har begrenset areal å bevege seg på og begrenset omgang med kollegaer som ofte skaper jevn, dog ikke tilstrekkelig, aktivitet. Aktiviteten er vår beste venn, den øker sirkulasjon, gir lyst og glede, øker effektivitet og produktivitet. Dette er det veldig mange som glemmer.

Vi ser at en del forskning viser til at det fint går an å ha en bra jobbhverdag hjemme, dersom noen grunnleggende endringer gjøres. Videomøter i små grupper er stort sett det det går i. I tillegg anbefales det å stå og gå så ofte som mulig.

Etter at behandlingsklinikkene stengte er det ingen annenbutvei enn å ta smertestillende og forsøke å holde seg noe aktiv gjennom dagen. Anbefalingen fra terapeuter er å veksle mellom hvile og aktivitet ved rygg- og nakkeproblemer.

Vi vet aldri hvorfor smertene kommer, men vi vet at det ikke var vår skyld. Vi skulle bare gjøre noe i hagen, flytte litt rundt på noe i stuen eller støvsuge under sofaen. Det har vi gjort mange ganger før! Kunne vi bare gjort noe preventivt før skaden skjedde. Den dumme ryggen funker aldri som den skal.

Nå er det mange produkter på markedet som kan hjelpe; stoler, hev-senk bord, medisinballer og annet ergonomisk materiell vi ofte ser plassert på kontorene våre. Men hva med et produkt som faktisk tar vare på helsen din. Et produkt som gjør at du kan gå den turen hver dag mens du jobber, mens du står i telefonen - innendørs.

Produktet heter Bwell Kontormølle. Få tenker at dette er mulig før de tester kontormølla. Et vanlig spørsmål er: Kan jeg skrive og lese på pc mens jeg går? Ja det går an. Du kan til og med bli ganske så god på det og gjøre det uten å tenke over at du går. Dette innarbeides i muskelminnet vårt etter en kort periode.

Bilde: Jobber og går på kontormølle.

Fordelene med en kontormølle er som følgende:

·       Økt aktivitet og kaloriforbruk

·       Økt sirkulasjon til hele kroppen

·       Å gå er naturlig for kroppen

·       Stimulerer til kreativitet

·       Øker effektiviteten

·       Korrekt holdning

Det er uvant i starten, men så løsner det etter noen dager. Det er plutselig ikke så fremmed. Vi går med mobilen og tekster hele tiden, den har mye mindre skjerm og bør by på mye større utfordring enn å skrive på tastaturet. Vi er blitt vant med det etter repeterende bevegelser og et muskelminne som er godt etablert etter telefonens inntog for mange år siden.


Tekst: Mats Gaarder, Kiropraktor

Bli kunde hos Bwell

Ta kontakt med oss om du ønsker å bli kunde.

Bli kunde